Öregdiákok

  Ágoston Zoltán

  Végzés éve: 1990.

  Szak: Magyar - Esztétika

  Foglalkozás: Lapszerkesztő, Kritikus

 

 

 

Ágoston Zoltán a Jelenkor című irodalmi folyóirat főszerkesztője, magyar-művészettudomány szakpáron végzett irodalmár, újságíró. Az általa vezetett lap szerkesztőségében kérdeztük egyetemi éveiről, korábbi hallgatótársairól.

Tovább»

 

  Bagossy László

  Végzés éve: 1991.

  Szak: Magyar - Esztétika

  Foglalkozás: Színházi rendező

 

Bagossy László életét végigkísérte a színház, édesapja nyomdokaiba lépve ő is rendezőként találta meg saját helyét. A pécsi egyetemisták színpadi lehetőségeire is kitér a vele készített levélinterjúban.

Tovább»

 

  Bajomi-Lázár Péter

  Szak: Angol - Francia
  Foglalkozás: Médiakutató

 

 

 

Bajomi-Lázár Péter médiakutató kalandvágyból érkezett Pécsre. Kedvenc tanáráról, a barátaival közösen készített kalózrádióról, karrierjéről és most készülő könyvéről az interneten beszélgettem vele.

Tovább»

 

  Beck Zoltán

  Végzés éve: 1998.

  Szak: Magyar

  Foglalkozás: Egyetemi andjunktus, 30Y

 

 

Beck Zoltánt a 30Y énekeseként ismerhetjük, mellette a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Romológia szakán egyetemi adjunktus. Korábban magyar szakon végzett, viszont egyetemi éveit érdekes kitérők után kezdte meg.

Tovább»

 

   Bendarzsevszkij Anton

   Végzés éve: 2010.
   Szak: Kommunikáció - Történelem
   Foglalkozás: Újságíró

 

Bendarzsevszkij Anton történelem-kommunikáció szakokon diplomázott, azóta előbbi szakterületből PhD-zik. A vele készült beszélgetésből kiderül, mivel foglalkozik még, miért járt nemrég Csernobilban, és az is, hamarosan milyen új feladatok elé néz.

Tovább»

 

  Dér Heni

  Végzés éve: 2012.
  Szak: Politológia MA
  Foglalkozás: Énekesnő

 

 

 

Dér Heni az egyetem melletti kávézóban jó hangulatú beszélgetés keretein belül mesélt  arról, miért vonzzák a politikai tanulmányok, és hogyan tudja összeegyeztetni a sokrétű érdeklődési kör által generált feladatokat.

Tovább»

 

  Erős Balázs
  Végzés éve: 2008.
  Szak: Német – Kommunikáció
  Foglalkozás: Webdesigner, Grafikus

 

 

 

Erős Balázs, a BTK egykori német-kommunikáció szakos hallgatója eseménydús egyetemi éveket tudhat maga mögött. Munkáiért klikk az erosbalazs.com-ra, a részletes élménybeszámolóért pedig tovább az interjúra!

Tovább»

 

  Farkas Mária
   Végzés éve: 2003.
  Szak: Romológia BA
  Foglalkozás: Tanár (Cigány kisebbségi népismeret-oktató),

                      Roma ügyekért felelős igazgató-helyettes

 

 

Farkas Mária a Romológia Tanszék  hallgatója, valamint  a Gandhi Gimnázium tanára, és roma ügyekért felelős igazgatóhelyettese. Tettvágya és elért eredményei példaként szolgálnak nemcsak diákjainak, de minden cigány származású gyereknek és felnőttnek is.

Tovább»

 

   Ferling József
  Végzés éve: 1981.
  Szak: Orosz -Testnevelés
  Foglalkozás: Kommunikációs tanácsadó

 

 

Ferling József dolgozott általános iskolai tanárként és újságíróként is, jelenleg a pr a szakterülete. A vele készült beszélgetésből kiderül, hogyan vásárolnak az oroszok, valamint az is, hogy véleménye szerint mi jár a közgazdászoknak, és mi a bölcsészeknek az életben.

Tovább»

 

  Fülöp Zoltán
  Végzés éve: 2002.
  Szak: Magyar - Kommunikáció
  Foglalkozás: Újságíró

 

 

 

Fülöp Zoltán a Dunántúli Napló újságírója, egykor a magyar és a kommunikáció szak padjait koptatta a BTK-n. Azóta aligha koptat bármilyen padot, ugyanis nem tud megülni egy helyben: folyton jön-megy, szervez, intézkedik, interjút kér...és interjút ad.

Tovább»

 

  Gábor Endre

  Végzés éve: 1991.
  Szak: Magyar-Esztétika-Kommunikáció
  Foglalkozás: Szerkesztő - National Geographic Magazin

 

 

Gábor Endre rejtvényeit kellett megfejteni a Szerencsekerékben, dolgozott szerkesztőként, újságíróként és televíziós producerként, forgatott dokumentumfilmet, majd krimiíróként is kipróbálta magát. Igazi polihisztor.

Tovább»

 

  Goják Éva

  Végzés éve: 1991., 1994., 2003., 2007.
  Szak: Magyar, Francia, Olasz, MBA Pénzügy, Szakfordító
  Foglalkozás: Szakfordító, Tolmács, Tanár

 

 

 

Goják Éva a fordítást inkább hobbiként éli meg, mint kihívást jelentő foglalkozásként. Otthonában beszélgettünk vele e szakma mibenlétéről, fortélyairól egy tea kíséretében.

Tovább»


  Graf Orsolya

  Végzés éve: 2000., 2006.
  Szak: Néprajz - Kommunikáció
  Foglalkozás: Kommunikációs menedzser

 

 

 

Graf Orsolya a Pannon Filharmonikusok kommunikációs menedzsere szereti a napfényt és a koffeinmentes kávét. Nem ő mondta, láttam. Javaslatára ugyanis Pécs belvárosában, a Jókai tér egyik napsütötte teraszán beszélgettem vele.

Tovább»

 

  Gyuricza Ágnes Júlia
   Végzés éve: 2003.
   Szak: Magyar - Kommunikáció
   Foglalkozás: Kormánytisztviselő, Kommunikációs vezető

 

 

 

 

Gyuricza Ágnes a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának kommunikációs vezetője. A vele készült beszélgetésből kiderül, hogy mit gondol a szépségkirálynők és a kommunikáció szak kapcsolatáról, illetve a mostani pályakezdők helyzetéről.

Tovább»

 

  Gyuricza Eszter
   Végzés éve: 2004.
   Szak: Magyar - Kommunikáció
   Foglalkozás: Kiadóvezető

 

 

Gyuricza Eszter határozott elképzelésekkel jelentkezett a BTK-ra, és nem döntött rosszul: már a diploma megszerzése előtt szerkesztői munkát kapott az Alexandra Kiadónál. Eszter jelenleg kiadóvezetőként dolgozik, és ma sem csinálna másképp semmit, hiszen elégedett a munkájával.

Tovább»

 

  Haulis Zoltán
   Végzés éve: 2006.
   Szak: Kommunikáció
   Foglalkozás: Producer

 

 

 

Haulis Zoltán mindössze öt éve diplomázott a BTK-n kommunikáció szakon, de már komoly szakmai sikereket tudhat magáénak. Friderikusznál dolgozott évekig, majd később elindította saját vállalkozását, a Progressive Productions-t, mely a világ több pontjára készített már reklámfilmeket.

Tovább»

  

Dr. Huszár Zoltán
Végzés éve: 1983
Szak: Magyar - Történelem
Foglalkozás:tanár, történész muzeológus

 

 

 

Dr. Huszár Zoltán PhD, egyetemi docens követve a családi hagyományt tanárnak állt. Nemcsak azt mesélte el, hogyan tanít és vizsgáztat, de beszélt arról is, mennyire meghatározóak a Bölcsészettudományi Karon szerzett kapcsolatai, barátságai még a mai napig is.

Tovább»

 

  Kissné Zákányi Ildikó
  Végzés éve: 1992.
  Szak: Francia – Orosz
  Foglalkozás: Franciatanár

 

 

 

Kissné Zákányi Ildikó (a Köztéren csak „Ildikó néni”) francia-orosz szakon végzett a BTK-n. Többéves tapasztalattal a háta mögött, a tanári pálya buktatói ellenére is, lelkesedéssel beszél a gyerekekről, a tanításról és a megtett útról, ami az iskolapadtól a katedráig vitte.

Tovább»

 

  Maczelka Márk

  Végzés éve: 2010.

  Szak: Kommunikáció

  Foglalkozás: Ügyvezető, Azimuth Film

 

 

 

Maczelka Márk a BTK kommunikáció szakán végzett, és már középiskolában is filmekkel foglalkozott. Egyetemi évei alatt alapították meg társaival vállalkozásukat, az Azimuth Filmet, mely reklám- és PR-filmek, illetve dokumentumfilmek készítésével foglalkozik.

Tovább»

 

  Méhes Károly

  Végzés éve: 1991.

  Szak: Magyar - Esztétika

  Foglalkozás: Újságíró

 

 

Méhes Károly a Dunántúli Napló újságírója, emellett a Forma-1 világának szerelmeseként a sportág szakírója, több kötetnyi értékes anyag került ki kezei közül. A Ferrari Istálló szerelmese 1991-ben végzett Magyar - Esztétika szakon.

Tovább»

 

  Nádori Lídia

  Végzés éve: 1995.

  Szak: Magyar - Művészettudomány

  Foglalkozás: Műfordító
 

 

 

Nádori Lídia azért választotta Pécset, mert el akart szakadni otthonról, függetlenségre vágyott. Jelenleg műfordítóként dolgozik, a Magyar Műfordítók Egyesületének elnökségi tagja, írt mesekönyvet, de nem tartja magát írónak. 

Tovább»

 

  Nimmerfroh Ferenc

  Végzés éve: 2000.
  Szak: Magyar
  Foglalkozás: Újságíró - Szerkesztő

 

 

Nimmerfroh Ferenc a Dunántúli Napló felelős szerkesztője nosztalgikus hangulatban mesélt ellentmondásokkal teli egyetemi éveiről. A népes évfolyamok ellenére is sikerült egy összetartó baráti közösségre találnia; szerelmes volt a színpadba, de az újságírás lett a kenyere.

Tovább»

 

  Parti Nagy Lajos

  Végzés éve: 1977.

  Szak: Magyar - Történelem

  Foglalkozás: Író

 

Parti Nagy Lajos a kortárs magyar irodalom egyik meghatározó alakja, versek, novellák mellett írt regényeket, drámákat, valamint fordítóként is foglalkoztatott szerző. Saját bevallása szerint Pécsett lett íróvá.

Tovább»
 

   Dr. Polyák Gábor

  Végzés éve: 2003.
  Szak: Kommunikáció
  Foglalkozás: Egyetemi adjunktus

 

 

Dr. Polyák Gábor médiajogásszal egyetemi éveiről, azok kettőségéről, az „itt” (ÁJK) és „ott” (BTK) tanárként és diákként szerzett tapasztalatairól, kapcsolatairól beszélgettem a PTE Dohány utcai épületében.

Tovább»

 

  Rácz Henriett Tünde
   Végzés éve: 1997.
   Szak: Magyar
   Foglalkozás: Marketingvezető

 

 

Rácz Henriett ötletéből, a Kolibri című programújságból nőtte ki magát az Univ elődje, a Pécsi Campus, amit egykori csoporttársaival írt és szerkesztett. A pezsgő újságírói lét után később inkább annak háttérmunkája, valamint a marketing került érdeklődése középpontjába.

Tovább»

 

  Somos Zoltán

   Végzés éve:
  Szak: Magyar
  Foglalkozás: Sportriporter

 

 

Somos Zoltán, a Magyar Televízió sportriportere 2008-ban ért fel a csúcsra, amikor BL-döntőről, labdarúgó Európa-bajnokságról, majd az olimpiáról közvetített. Egyedi stílusa a Pécsett szerzett magyar ismeretekből táplálkozik.

Tovább»

 

  Thiesz Angéla

  Végzés éve: 1995.
  Szak: Magyar - Művészettudomány
  Foglalkozás: Művész

 

 

 

Thiesz Angéla a retextil technológia kitalálója, kidolgozója, valamint a módszerre épülő Retextil Alapítvány vezetője. Angélával egyetemi tanulmányairól, az Alapítvány működéséről és filozófiájáról beszélgettünk a Király utca 60. szám alatt található műhelyben.

Tovább»

 

  Vorák Anita
  Végzés éve: 2011.
  Szak: Politológia
  Foglalkozás: Újságíró

 

 

 

Vorák Anitának, az [origo] Soma-díjas oknyomozó újságírójának a kérdezés a kenyere, ezúttal azonban én kérdeztem, és ő válaszolt. Többek között a Pécsi Campusnál töltött éveiről, és az oknyomozó újságírás természetéről beszélgettünk.

Tovább»

Tipp

Hozz létre egy csoportot, hívd meg minél több barátodat, hogy megtudd ki mire vitte a sokat emlegetett nagybetűs Életben!

Csoportok

Tablóképek

Üzenőfal

  • Szalai Attila: Magyar-történelem szakon végeztem 1984-ben.Hihetetlen, hogy szinte senki nincs, aki abban ...
  • Szalai Attila: Mindenkit üdvözlök, akik 1984-ben, vagy akörül végeztek.
  • Banyai Krisztina: Én senkit nem találok itt... Neha kapok egy üzenetet hogy ...

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.