Öregdiákok

  Ágoston Zoltán

  Végzés éve: 1990.

  Szak: Magyar - Esztétika

  Foglalkozás: Lapszerkesztő, Kritikus

 

 

 

Ágoston Zoltán a Jelenkor című irodalmi folyóirat főszerkesztője, magyar-művészettudomány szakpáron végzett irodalmár, újságíró. Az általa vezetett lap szerkesztőségében kérdeztük egyetemi éveiről, korábbi hallgatótársairól.

Tovább»

 

  Bagossy László

  Végzés éve: 1991.

  Szak: Magyar - Esztétika

  Foglalkozás: Színházi rendező

 

Bagossy László életét végigkísérte a színház, édesapja nyomdokaiba lépve ő is rendezőként találta meg saját helyét. A pécsi egyetemisták színpadi lehetőségeire is kitér a vele készített levélinterjúban.

Tovább»

 

  Bajomi-Lázár Péter

  Szak: Angol - Francia
  Foglalkozás: Médiakutató

 

 

 

Bajomi-Lázár Péter médiakutató kalandvágyból érkezett Pécsre. Kedvenc tanáráról, a barátaival közösen készített kalózrádióról, karrierjéről és most készülő könyvéről az interneten beszélgettem vele.

Tovább»

 

  Beck Zoltán

  Végzés éve: 1998.

  Szak: Magyar

  Foglalkozás: Egyetemi andjunktus, 30Y

 

 

Beck Zoltánt a 30Y énekeseként ismerhetjük, mellette a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Romológia szakán egyetemi adjunktus. Korábban magyar szakon végzett, viszont egyetemi éveit érdekes kitérők után kezdte meg.

Tovább»

 

   Bendarzsevszkij Anton

   Végzés éve: 2010.
   Szak: Kommunikáció - Történelem
   Foglalkozás: Újságíró

 

Bendarzsevszkij Anton történelem-kommunikáció szakokon diplomázott, azóta előbbi szakterületből PhD-zik. A vele készült beszélgetésből kiderül, mivel foglalkozik még, miért járt nemrég Csernobilban, és az is, hamarosan milyen új feladatok elé néz.

Tovább»

 

  Dér Heni

  Végzés éve: 2012.
  Szak: Politológia MA
  Foglalkozás: Énekesnő

 

 

 

Dér Heni az egyetem melletti kávézóban jó hangulatú beszélgetés keretein belül mesélt  arról, miért vonzzák a politikai tanulmányok, és hogyan tudja összeegyeztetni a sokrétű érdeklődési kör által generált feladatokat.

Tovább»

 

  Erős Balázs
  Végzés éve: 2008.
  Szak: Német – Kommunikáció
  Foglalkozás: Webdesigner, Grafikus

 

 

 

Erős Balázs, a BTK egykori német-kommunikáció szakos hallgatója eseménydús egyetemi éveket tudhat maga mögött. Munkáiért klikk az erosbalazs.com-ra, a részletes élménybeszámolóért pedig tovább az interjúra!

Tovább»

 

  Farkas Mária
   Végzés éve: 2003.
  Szak: Romológia BA
  Foglalkozás: Tanár (Cigány kisebbségi népismeret-oktató),

                      Roma ügyekért felelős igazgató-helyettes

 

 

Farkas Mária a Romológia Tanszék  hallgatója, valamint  a Gandhi Gimnázium tanára, és roma ügyekért felelős igazgatóhelyettese. Tettvágya és elért eredményei példaként szolgálnak nemcsak diákjainak, de minden cigány származású gyereknek és felnőttnek is.

Tovább»

 

   Ferling József
  Végzés éve: 1981.
  Szak: Orosz -Testnevelés
  Foglalkozás: Kommunikációs tanácsadó

 

 

Ferling József dolgozott általános iskolai tanárként és újságíróként is, jelenleg a pr a szakterülete. A vele készült beszélgetésből kiderül, hogyan vásárolnak az oroszok, valamint az is, hogy véleménye szerint mi jár a közgazdászoknak, és mi a bölcsészeknek az életben.

Tovább»

 

  Fülöp Zoltán
  Végzés éve: 2002.
  Szak: Magyar - Kommunikáció
  Foglalkozás: Újságíró

 

 

 

Fülöp Zoltán a Dunántúli Napló újságírója, egykor a magyar és a kommunikáció szak padjait koptatta a BTK-n. Azóta aligha koptat bármilyen padot, ugyanis nem tud megülni egy helyben: folyton jön-megy, szervez, intézkedik, interjút kér...és interjút ad.

Tovább»

 

  Gábor Endre

  Végzés éve: 1991.
  Szak: Magyar-Esztétika-Kommunikáció
  Foglalkozás: Szerkesztő - National Geographic Magazin

 

 

Gábor Endre rejtvényeit kellett megfejteni a Szerencsekerékben, dolgozott szerkesztőként, újságíróként és televíziós producerként, forgatott dokumentumfilmet, majd krimiíróként is kipróbálta magát. Igazi polihisztor.

Tovább»

 

  Goják Éva

  Végzés éve: 1991., 1994., 2003., 2007.
  Szak: Magyar, Francia, Olasz, MBA Pénzügy, Szakfordító
  Foglalkozás: Szakfordító, Tolmács, Tanár

 

 

 

Goják Éva a fordítást inkább hobbiként éli meg, mint kihívást jelentő foglalkozásként. Otthonában beszélgettünk vele e szakma mibenlétéről, fortélyairól egy tea kíséretében.

Tovább»


  Graf Orsolya

  Végzés éve: 2000., 2006.
  Szak: Néprajz - Kommunikáció
  Foglalkozás: Kommunikációs menedzser

 

 

 

Graf Orsolya a Pannon Filharmonikusok kommunikációs menedzsere szereti a napfényt és a koffeinmentes kávét. Nem ő mondta, láttam. Javaslatára ugyanis Pécs belvárosában, a Jókai tér egyik napsütötte teraszán beszélgettem vele.

Tovább»

 

  Gyuricza Ágnes Júlia
   Végzés éve: 2003.
   Szak: Magyar - Kommunikáció
   Foglalkozás: Kormánytisztviselő, Kommunikációs vezető

 

 

 

 

Gyuricza Ágnes a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának kommunikációs vezetője. A vele készült beszélgetésből kiderül, hogy mit gondol a szépségkirálynők és a kommunikáció szak kapcsolatáról, illetve a mostani pályakezdők helyzetéről.

Tovább»

 

  Gyuricza Eszter
   Végzés éve: 2004.
   Szak: Magyar - Kommunikáció
   Foglalkozás: Kiadóvezető

 

 

Gyuricza Eszter határozott elképzelésekkel jelentkezett a BTK-ra, és nem döntött rosszul: már a diploma megszerzése előtt szerkesztői munkát kapott az Alexandra Kiadónál. Eszter jelenleg kiadóvezetőként dolgozik, és ma sem csinálna másképp semmit, hiszen elégedett a munkájával.

Tovább»

 

  Haulis Zoltán
   Végzés éve: 2006.
   Szak: Kommunikáció
   Foglalkozás: Producer

 

 

 

Haulis Zoltán mindössze öt éve diplomázott a BTK-n kommunikáció szakon, de már komoly szakmai sikereket tudhat magáénak. Friderikusznál dolgozott évekig, majd később elindította saját vállalkozását, a Progressive Productions-t, mely a világ több pontjára készített már reklámfilmeket.

Tovább»

  

Dr. Huszár Zoltán
Végzés éve: 1983
Szak: Magyar - Történelem
Foglalkozás:tanár, történész muzeológus

 

 

 

Dr. Huszár Zoltán PhD, egyetemi docens követve a családi hagyományt tanárnak állt. Nemcsak azt mesélte el, hogyan tanít és vizsgáztat, de beszélt arról is, mennyire meghatározóak a Bölcsészettudományi Karon szerzett kapcsolatai, barátságai még a mai napig is.

Tovább»

 

  Kissné Zákányi Ildikó
  Végzés éve: 1992.
  Szak: Francia – Orosz
  Foglalkozás: Franciatanár

 

 

 

Kissné Zákányi Ildikó (a Köztéren csak „Ildikó néni”) francia-orosz szakon végzett a BTK-n. Többéves tapasztalattal a háta mögött, a tanári pálya buktatói ellenére is, lelkesedéssel beszél a gyerekekről, a tanításról és a megtett útról, ami az iskolapadtól a katedráig vitte.

Tovább»

 

  Maczelka Márk

  Végzés éve: 2010.

  Szak: Kommunikáció

  Foglalkozás: Ügyvezető, Azimuth Film

 

 

 

Maczelka Márk a BTK kommunikáció szakán végzett, és már középiskolában is filmekkel foglalkozott. Egyetemi évei alatt alapították meg társaival vállalkozásukat, az Azimuth Filmet, mely reklám- és PR-filmek, illetve dokumentumfilmek készítésével foglalkozik.

Tovább»

 

  Méhes Károly

  Végzés éve: 1991.

  Szak: Magyar - Esztétika

  Foglalkozás: Újságíró

 

 

Méhes Károly a Dunántúli Napló újságírója, emellett a Forma-1 világának szerelmeseként a sportág szakírója, több kötetnyi értékes anyag került ki kezei közül. A Ferrari Istálló szerelmese 1991-ben végzett Magyar - Esztétika szakon.

Tovább»

 

  Nádori Lídia

  Végzés éve: 1995.

  Szak: Magyar - Művészettudomány

  Foglalkozás: Műfordító
 

 

 

Nádori Lídia azért választotta Pécset, mert el akart szakadni otthonról, függetlenségre vágyott. Jelenleg műfordítóként dolgozik, a Magyar Műfordítók Egyesületének elnökségi tagja, írt mesekönyvet, de nem tartja magát írónak. 

Tovább»

 

  Nimmerfroh Ferenc

  Végzés éve: 2000.
  Szak: Magyar
  Foglalkozás: Újságíró - Szerkesztő

 

 

Nimmerfroh Ferenc a Dunántúli Napló felelős szerkesztője nosztalgikus hangulatban mesélt ellentmondásokkal teli egyetemi éveiről. A népes évfolyamok ellenére is sikerült egy összetartó baráti közösségre találnia; szerelmes volt a színpadba, de az újságírás lett a kenyere.

Tovább»

 

  Parti Nagy Lajos

  Végzés éve: 1977.

  Szak: Magyar - Történelem

  Foglalkozás: Író

 

Parti Nagy Lajos a kortárs magyar irodalom egyik meghatározó alakja, versek, novellák mellett írt regényeket, drámákat, valamint fordítóként is foglalkoztatott szerző. Saját bevallása szerint Pécsett lett íróvá.

Tovább»
 

   Dr. Polyák Gábor

  Végzés éve: 2003.
  Szak: Kommunikáció
  Foglalkozás: Egyetemi adjunktus

 

 

Dr. Polyák Gábor médiajogásszal egyetemi éveiről, azok kettőségéről, az „itt” (ÁJK) és „ott” (BTK) tanárként és diákként szerzett tapasztalatairól, kapcsolatairól beszélgettem a PTE Dohány utcai épületében.

Tovább»

 

  Rácz Henriett Tünde
   Végzés éve: 1997.
   Szak: Magyar
   Foglalkozás: Marketingvezető

 

 

Rácz Henriett ötletéből, a Kolibri című programújságból nőtte ki magát az Univ elődje, a Pécsi Campus, amit egykori csoporttársaival írt és szerkesztett. A pezsgő újságírói lét után később inkább annak háttérmunkája, valamint a marketing került érdeklődése középpontjába.

Tovább»

 

  Somos Zoltán

   Végzés éve:
  Szak: Magyar
  Foglalkozás: Sportriporter

 

 

Somos Zoltán, a Magyar Televízió sportriportere 2008-ban ért fel a csúcsra, amikor BL-döntőről, labdarúgó Európa-bajnokságról, majd az olimpiáról közvetített. Egyedi stílusa a Pécsett szerzett magyar ismeretekből táplálkozik.

Tovább»

 

  Thiesz Angéla

  Végzés éve: 1995.
  Szak: Magyar - Művészettudomány
  Foglalkozás: Művész

 

 

 

Thiesz Angéla a retextil technológia kitalálója, kidolgozója, valamint a módszerre épülő Retextil Alapítvány vezetője. Angélával egyetemi tanulmányairól, az Alapítvány működéséről és filozófiájáról beszélgettünk a Király utca 60. szám alatt található műhelyben.

Tovább»

 

  Vorák Anita
  Végzés éve: 2011.
  Szak: Politológia
  Foglalkozás: Újságíró

 

 

 

Vorák Anitának, az [origo] Soma-díjas oknyomozó újságírójának a kérdezés a kenyere, ezúttal azonban én kérdeztem, és ő válaszolt. Többek között a Pécsi Campusnál töltött éveiről, és az oknyomozó újságírás természetéről beszélgettünk.

Tovább»

Tipp

Tagja voltál az egyetemen egy szakmai szervezetnek? Tölts ki adatlapodon, hogy miben tevékenykedtél, így barátaid könnyebben Rád találnak!

Csoportok

Tablóképek

Nincs az Ön évfolyamában más regisztrált felhasználó.

Üzenőfal

  • Szalai Attila: Magyar-történelem szakon végeztem 1984-ben.Hihetetlen, hogy szinte senki nincs, aki abban ...
  • Szalai Attila: Mindenkit üdvözlök, akik 1984-ben, vagy akörül végeztek.
  • Banyai Krisztina: Én senkit nem találok itt... Neha kapok egy üzenetet hogy ...

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.