Vissza a hírekhez

Zsolnay Negyed

2012. január 3.

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt égisze alatt létrejött kulturális városrészen belül ez a Zsolnay Vilmos út északi oldalán elhelyezkedő különálló ház, melybe várhatóan január végén költözik a PTE BTK Szociológia, valamint a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke.

A Zsolnay-negyed BTK-s épületének átadása - nagyelőadó a földszinten

 

A városvezetés részéről Merza Péter beszélt, a kivitelező Magyar Építő- Reneszánsz Kőfaragó Zrt. konzorciumot Hollós István képviselte.

„Többszörösére nőtt a Bölcsészettudományi Kar hallgatóinak a száma az elmúlt évek alatt, be voltunk szorítva. A Zsolnay Negyedbe a Szociológia Tanszék költözik át Rókus utcából - az ott felszabaduló helyeket az ott működő tanszékek lakják majd be, illetve a Média- és Kommunikációs Tanszék. - mondta Fischer Ferenc dékán, majd körbemutatva hozzátette: „Ahogy látható, több nagyobb előadó is helyet kapott az épületben, ezzel lehetőség nyílik a kar többi egysége számára is tudományos rendezvények lebonyolításához, illetve az épületben vágószobákat alakítottak ki, amelyeket a Filmtudományi és Vizuális Kultúra Tanszék hallgatói is igénybe vesznek majd."

III. emelet

Az épület alsó szintjén a szociológusok, a felsőn a kommunikáció szakosok, a legfelsőn pedig közös helyiségek találhatók - a panoráma az egyik legszebb és legegyedibb az egész Zsolnay Negyedben.

Ha a januári költözés kivitelezhető, 2012 tavaszi szemesztere már az új, tágas terekben kezdődhet sok BTK-s hallgató számára.

Tetőtéri kilátás - Balokány-liget, Kodály Központ, Tudásközpont

Az épületben az első kari rendezvény 2011. december 8-án 18:00 órakor kezdődik, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék hagyományos évzáró rendezvénye, a Decemberi könyvszüret kerül itt elsőként megrendezésre.

Az épület a belső udvar felől

Tipp

Nem találsz egyetlen, kedvedre való csoportot sem? Alapíts egy saját klubot, és hívd meg a barátaidat.

Csoportok

Tablóképek

Üzenőfal

  • Szalai Attila: Magyar-történelem szakon végeztem 1984-ben.Hihetetlen, hogy szinte senki nincs, aki abban ...
  • Szalai Attila: Mindenkit üdvözlök, akik 1984-ben, vagy akörül végeztek.
  • Banyai Krisztina: Én senkit nem találok itt... Neha kapok egy üzenetet hogy ...

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.