Vissza a hírekhez

Ifjúság úti Zöld Campus

2011. november 10.

Mostanra már arról beszélünk, vajon meddig élhet a Földünk. Tartalékaink, vízforrásaink végesek. Ha nem kezdünk el figyelni környezetünkre, talán az emberi élet is megszámlálható lesz végül, s az utódaink jövője is kockán forog.

 

 Ezért lett számomra kiemelten fontos a fiatal egyetemisták környezettudatosságra való nevelése, hisz a fiatalok kezében a jövő, ami most veszélyben van. Nem is gondolnánk, mennyire egyszerűen hozzájárulhatunk egy-egy apró tettel a földünk megmentéséért. Elég lenne csak a telefontöltőnket kihúzni a konnektorból, s már energiát spórolnánk meg. Szelektív hulladékgyűjtéssel megoldható lenne a különböző típusú hulladékok újrafelhasználása. Kerépkpározással nem csak a környezetünk levegőjét kímélnénk a káros kipufogógázoktól, hanem még egészségünket is szinten tudnánk tartani a mindennapos egészséges tesmozgással. Ha kiemelten fontossá tennénk a parkok megóvását, új parkok létesítését, akkor talán adnánk még egy esélyt természetünk életben maradására.

Nagyon sok olyan apró dolog van, melyet tudatos neveléssel, odafigyeléssel pillanatok alatt szokásunkká tehetünk, s mi sem jobb úgy élni, ha tudjuk, nem csak magunkkal, hanem az egész világgal jót tettünk. Legyen ez a végszó mindenki küldetése, a Zöld Campus mindnekinek segíteni fog, hogy együtt „építhessük újjá” környezetünket.

Gyertek, csatlakozzatok segítőnek, tegyünk együtt az Ifjúság úti Campus-ért!

 

 http://zoldcampus.pte.hu/

Tipp

Nem kommentelted még a fotókat? Gyerünk, és keress ismerősöket a régi képeken!

Csoportok

Tablóképek

Üzenőfal

  • Szalai Attila: Magyar-történelem szakon végeztem 1984-ben.Hihetetlen, hogy szinte senki nincs, aki abban ...
  • Szalai Attila: Mindenkit üdvözlök, akik 1984-ben, vagy akörül végeztek.
  • Banyai Krisztina: Én senkit nem találok itt... Neha kapok egy üzenetet hogy ...

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.